У медзакладах Волині, Закарпаття та Одещини доступна нейросенсорна система реабілітації RGS

25 Березня 2024, 10:14
Нейросенсорна реабілітація 527
Нейросенсорна реабілітація

Сьогодні в Україні як ніколи зростає попит на реабілітацію. Окрім розвитку реабілітаційних відділень, формування міждисциплінарних реабілітаційних команд, розширення послуг реабілітації та цифровізації процесів, на рівні держави активно заохочується застосування телереабілітації. 

Телереабілітація – це спосіб надання реабілітаційної допомоги дистанційними засобами. Одним із таких рішень, яке забезпечує ефективну та доступну реабілітацію, є реабілітаційна ігрова система (RGS), яка надійшла в Україну як гуманітарна допомога від іспанської компанії «Eodyne», повідомили у МОЗ. 

Це телемедичне рішення, яке в ігровій формі дозволяє пацієнтам із порушеннями мозкової діяльності отримувати персоналізовану нейрореабілітацію.

Нещодавно партнери МОЗ – експерти проєкту USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні» – провели навчальний інтенсив для фахівців з реабілітації, які вже активно використовують реабілітаційну ігрову систему. 

Досвідом застосування RGS у реабілітації пацієнтів поділилася з колегами Анна Тоцька – медична експертка проєкту, ерготерапевт відділення фізичної та реабілітаційної медицини  КНП «Міська клінічна лікарня №4» Дніпровської міської ради. 

Експертка поділилася з колегами практичними кейсами, підходами та методиками реабілітації пацієнтів із порушеннями когнітивної та моторної функцій внаслідок перенесеного інсульту, черепно-мозкових травм, розсіяного склерозу тощо.Рішення активно інтегрується в реабілітаційні заклади по всій країні. Фахівці проєкту LHSS надають організаційну та технічну підтримку закладам охорони здоровʼя та готові допомогти новим закладам почати використовувати рішення у щоденній рутині. 

Рішення активно інтегрується в реабілітаційні заклади по всій країні. Фахівці проєкту LHSS  надають організаційну та технічну підтримку закладам охорони здоровʼя та готові допомогти новим закладам почати використовувати рішення у щоденній рутині. Для того, щоб встановити рішення у вашому закладі, напишіть своє звернення на адресу [email protected] або скористайтеся чат-ботом служби підтримки  (https://t.me/rgs_support_bot).

Сьогодні RGS вже доступна в 50 закладах охорони здоровʼя на Закарпатті, Запоріжжі, Вінниччині, Івано-Франківщині, Харківщині, Хмельниччині, Волині, Дніпропетровщині, Одещині та у Києві.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024