Фахівці Волині радилися, як зменшити захворюваність на туберкульоз

23 Березня 2024, 14:58
Фахівці Волині радилися, як зменшити захворюваність на туберкульоз 556
Фахівці Волині радилися, як зменшити захворюваність на туберкульоз

На Волині відбувся семінар щодо протидії туберкульозу.

Як повідомляють в управлінні охорони здоров'я Волинської ОВА, відбувся семінар в межах виконання Плану заходів щодо проведення Всеукраїнської акції боротьби з туберкульозом «Так, подолаємо туберкульоз разом».

Організували його управління охорони здоровʼя та фахівці регіонального медичного фтизіопульмонологічного центру Волинської обласної інфекційної лікарні спільно з Волинським обласним центром контролю та профілактики хвороб і Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України для медичних працівників комунальних, приватних закладів охорони здоровʼя та ФОПів.

На заході розглянули ситуацію з поширення туберкульозу в області, охоплення населення щепленням БЦЖ, а також практичні аспекти діагностики, лікування та ведення пацієнтів з туберкульозом на амбулаторному етапі лікування.

Особливу увагу зосередили на важливості вакцинації, ранньої діагностики, необхідності подолання стигматизації та руйнування міфів про туберкульоз, адже сучасні методи виявлення туберкульозу дозволяють діагностувати його за лічені години, а застосування нових лікарських схем дозволяє зцілювати практично усі форми хвороби, причому робити це амбулаторно, без відриву від звичного способу життя.

Для швидкої діагностики застосовуються молекулярно-генетичні методи обстеження, які проводяться в семи закладах охорони здоров’я області, також є можливість огляду пацієнтів за допомогою компʼютерної томографії, МРТ.

Найбільш ефективним методом профілактики туберкульозу є вакцинація.

Про ступінь ризику захворіти на туберкульоз можна дізнатись пройшовши скринінгове анкетування у свого сімейного лікаря.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024