Центр служби крові Волині просить в облради гроші на обладнання вартістю понад 13 мільйонів гривень

18 Березня 2024, 14:13
Центр служби крові Волині просить в облради гроші на обладнання вартістю понад 13 мільйонів гривень 414
Центр служби крові Волині просить в облради гроші на обладнання вартістю понад 13 мільйонів гривень

На Волині центр служби крові просить на черговій сесії обласної ради виділити 13 мільйонів гривень на придбання обладнання для опромінення крові вартістю понад 13 мільйонів гривень.

Як повідомили у Волинській обласній раді, додатково на розгляд профільної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства винесено питання придбання для Центру служби крові устаткування для опромінення крові орієнтовною вартістю понад 13 мільйонів гривень. 

Голова комісії Ірина Горавська обґрунтувала потребу: це обов’язкова умова НСЗУ для контрактування окремих видів медичних послуг. Зокрема, для мінімізації трансфузійних ускладнень онкологічним, гематологічним, хворим з пересадженими органами, а також новонародженим повинні бути застосовані лише опромінені препарати крові.

«Якщо питання закупівлі в області такого обладнання не вдасться вирішити, то надання таких послуг буде під загрозою припинення. Або ж доведеться купувати опромінені препарати крові в сусідніх областях, а це питання логістики і часу, до того ж ми ставимо під загрозу повноцінність роботи місцевої служби крові», – висловила застереження Ірина Горавська. 

Голова бюджетної комісії Орест Маховський зауважив, що є законодавчі обмеження щодо переліку використання вільних бюджетних залишків. Тож члени комісії урадили провести додаткові консультації з тим, аби знайти варіанти вирішення цієї нагальної потреби.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024