Менінгокок, вірусні гепатити, лептоспіроз: на Закарпатті зросла кількість інфекційних захворювань

15 Березня 2024, 13:14
На Закарпатті зросла кількість інфекційних захворювань 332
На Закарпатті зросла кількість інфекційних захворювань

Від початку року на Закарпатті зареєстрували 551 випадок інфекційних захворювань. Це без урахування кількості хворих на грип, ГРВІ та носіїв інфекційних хвороб. Переважно нездужають дорослі – 325 випадків, діти трохи менше – 226. Однак захворюваність серед останніх збільшилася на 18% у порівнянні з минулим роком.

Про це на брифінгу розповіла завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Вікторія Тимчик.
За її словами, інтенсивний показник захворюваності в регіоні на 2% вищий у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зараз він становить 45 на 100 тисяч населення.
«Загалом показники інфекційної захворюваності до «фонових», допандемічних показників. Епідемічна ситуація з інфекційних хвороб на Закарпатті залишається напруженою, проте вживаються всі необхідні заходи щодо її контролю», – підкреслила Вікторія Тимчик.

Зараз у структурі інфекційної захворюваності провідне місце, а саме 55%, займають кишкові інфекції – сальмонельоз, шигельоз, гепатит А, гастроентерити та протозойні кишкові хвороби. 22% становить туберкульоз, 5% – вакцинокеровані інфекції (кашлюк та епідемічний паротит), 3% – особливо небезпечні інфекції (лептоспіроз та хвороба Лайма), 5% – соціально значущі хвороби (гонококова інфекція, сифіліс, гострий гепатит В, гострий гепатит С, хронічні гепатити В і С).

Як зауважила головна епідеміологиня Закарпаття, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла кількість випадків менінгококової інфекції (з 5 до 13), вірусних гепатитів (з 58 до 160), лептоспірозу (з 0 до 9) та ГРВІ (з 35 до 52 тисяч).

Читайте також: На Закарпатті з початку року 13 людей захворіли на лептоспіроз, четверо – померли

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024