На Закарпатті з початку року 13 людей захворіли на лептоспіроз, четверо – померли

15 Березня 2024, 09:47
На Закарпатті з початку року 13 людей захворіли на лептоспіроз, четверо – померли 419
На Закарпатті з початку року 13 людей захворіли на лептоспіроз, четверо – померли

У Закарпатській області з початку 2024 року продовжують реєструватися випадки захворювання на лептоспіроз серед населення.

За оперативною інформацією фахівців закладів охорони здоров’я області, з початку року серед жителів краю зареєстрували 13 випадків захворювання на лептоспіроз, чотири з яких закінчилися смертю хворих через важкий перебіг хвороби та пізнє звернення захворілих за медичною допомогою, повідомили у Закарпатському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.  

Ускладнення епідемічної ситуації з лептоспірозу серед населення області в зимово-весняний період є нетиповим для Закарпатської області, зазначають фахівці.

Читайте також: Пропагандисти поширюють фейк про те, що Волинь та Рівненщину чекає епідемія туляремії та лептоспірозу через навалу щурів

Аби забезпечити чітке, фахове реагування на кожен випадок підозри/захворювання на лептоспіроз, організації належного стану епіднагляду та проведення комплексу відповідних заходів щодо стабілізації епідситуації з лептоспірозу серед населення області, своєчасної діагностики та лікування кожного випадку захворювання, фахівці Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно з обласною інфекційною лікарнею підготували матеріали і провели навчальний семінар «Епідеміологія, клініка, рання діагностика, лікування та профілактика лептоспірозу» для медичних працівників краю.

Захід провели в режимі онлайн. Організатори та спікери навчального семінару розповіли учасникам заходу особливості епідемічного процесу з лептоспірозу у світі, в Україні та нашій області, основні вимоги щодо здійснення належного епіднагляду за лептоспірозом, особливості ранньої діагностики, клініки, лікування, лабораторної діагностики хвороби, відбору та доставки матеріалу для дослідження.

У навчальному семінарі взяли участь 95 фахівців центрів первинної медико-санітарної допомоги, закладів охорони здоров'я, які надають спеціалізовану медичну допомогу, обласної клінічної інфекційної лікарні, територіальних філій та відділень Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Нагадаємо, за 2023 рік у Закарпатській області зареєстрували 150 випадків захворювання на лептоспіроз, у тому числі шість – серед дітей.

Серед захворілих торік зареєстрували 15 летальних випадків, причиною яких було пізнє звернення за медичною допомогою та важкий перебіг захворювання.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024