В Україні поширюють фейкову рекламу з використанням українських медичних брендів та відомих лікарів

10 Березня 2024, 12:44
В Україні поширюють фейкову рекламу з використанням українських медичних брендів та відомих лікарів 1295
В Україні поширюють фейкову рекламу з використанням українських медичних брендів та відомих лікарів

В Україні в останні періоди набули поширення фейкові реклами з використанням українських медичних брендів, де пацієнтам пропонується придбати той чи інший препарат.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Фейкова реклама з використанням українських медичних брендів. Як розв’язати проблему?», який відбувся 5 березня у прес-центрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна». Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав заслужений лікар України, директор і засновник медичного центру «Клініка Доктора Валіхновського» Ростислав Валіхновський. 

 Під час круглого столу, в якому взяли участь доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, директор Інституту серця МОЗ України – Борис Тодуров, юридичний експерт, адвокат – Геннадій Борисичев, заслужений лікар України - Ростислав Валіхновський, голова асоціації «Виробники ліків України» (АВЛУ) – Петро Багрій.

Під час засідання обговорили шляхи розв’язання проблеми фейкових рекламних матеріалів у соціальних мережах, які вводять в оману громадян через використання популярних медичних брендів та оцифрованих образів відомих лікарів. 

«На жаль вже не раз складалося, що безпосередньо був використаний і мій голос і репутація клініки Валіхновського в подібних рекламах. Порядку восьми препаратів використовували наше чесне імʼя у своїй «рекламі». Ми звернулись до правоохоронних органів для вирішення цього питання та чекаємо, коли шахраї понесуть відповідальність, бо наш бренд немає ніякого відношення до цих реклам», – зазначив Валіхновський.

Також він звернув увагу на те, що пацієнти мають розуміти, що не вся реклама є справжньою, відтак варто шукати відповідей у перевірених спеціалістів, а не шахраїв з інтернету. 

Лікар порадив перевіряти інформацію про ліки та лікарів перед прийняттям рішення про лікування чи покупки того чи іншого препарату. Віддавати перевагу перевіреним джерелам, тому що ваше здоровʼя та життя одне. Також не боятися повідомляти про подібну рекламу самим лікарям та фірмам, імена та бренди яких використані в рекламі, для того, щоб вони могли передати всю інформацію в чинні державні органи.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024