У Волинському медичному інституті хочуть навчати стоматології

28 Лютого 2024, 12:14
У Волинському медичному інституті хочуть навчати стоматології 490
У Волинському медичному інституті хочуть навчати стоматології

Волинський медичний інститут шукає партнерів для нової освітньої програми. 

На базі обласної стоматологічної поліклініки відбулась робоча зустріч за участі голови Волиньради Григорія Недопада, його заступника Григорія Пустовіта, а також керівництва Волинського медінституту щодо перспектив співпраці між двома обласними комунальними закладами, повідомили у Волиньраді. 

Виконувачка обов’язки ректора Тетяна Пастрик розповіла, що на вимогу ринку праці та з урахуванням сучасних викликів виш постійно запроваджує нові освітньо-професійні програми. Зараз триває ліцензування чергової – «Стоматологія ортопедична» за кваліфікацією «Технік зубний».

Про готовність до співпраці заявив директор обласної стоматологічної поліклініки Ігор Дворко. За його словами, потужності установи цілком можуть забезпечити навчально-практичну базу для студентів медінституту. 

«Ми уже маємо для цього достатню матеріальну базу. Є приміщення, обладнане відповідними робочими місцями для навчання саме зубних техніків. Матеріали та устаткування ми також можемо забезпечити», – зауважив він.

«Сьогодні маємо намір не лише ознайомитись із матеріально-технічною базою обласної стоматполіклініки, а й визначитись із тим, що повинні забезпечити зі свого боку ми, як медінститут, що додатково потрібно закупити для якісної підготовки наших студентів», – додала Тетяна Пастрик.

Ігор Дворко також пообіцяв сприяння у пошуку фахівців, які викладатимуть вузькопрофільні освітні дисципліни: зуботехнічне матеріалознавство; моделювання анатомічної форми зубів; техніка виготовлення протезів та щелепно-лицевих конструкцій тощо.

Голова обласної ради Григорій Недопад обом керівникам порекомендував звернути увагу на фахівців, які досягли пенсійного віку, але мають багаторічний стаж роботи. 

«Така співпраця має перспективу та є взаємовигідною для обох наших обласних комунальних закладів та для галузі охорони здоров’я в цілому. Для Волині актуальна проблема нестачі кваліфікованих кадрів і стоматологія не є виключенням», – зауважив голова облради.

Окрім того, сторони обговорили можливість проведення на базі обласної стоматологічної поліклініки платних курсів підвищення кваліфікації для зубних техніків та перспективу створення виїзних бригад з числа студентів у віддалені громади для безоплатного надання стоматологічних послуг малозабезпеченим громадянам.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024