Понад чотири тисячі медиків «екстренки» успішно завершили спільний онлайн-курс МОЗ і Світового банку

26 Лютого 2024, 13:32
Понад чотири тисячі медиків «екстренки» успішно завершили спільний онлайн-курс МОЗ і Світового банку 466
Понад чотири тисячі медиків «екстренки» успішно завершили спільний онлайн-курс МОЗ і Світового банку

В Україні 4045 медиків «екстренки» завершили онлайн-курс із надання меддопомоги на догоспітальному етапі.

Наприкінці січня їх було менш як 600. Інша частина медиків перебуває в процесі навчання на одному з чотирьох модулів, повідомили у МОЗ

Загалом для проходження курсу зареєструвалися 20 250 осіб.

Онлайн-курс «Надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі» триває 53 години. Його цільова аудиторія – медичні працівники, які працюють в системі «екстренки», фахівці центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, медпрацівники, а також студенти та інтерни, які хочуть поглибити знання з медицини невідкладних станів.

Курс містить чотири модулі:

  • Менеджмент критичного дорослого пацієнта;
  • Менеджмент критичного педіатричного пацієнта;
  • Менеджмент пацієнта з травмою;
  • Медицина катастроф.

Перший модуль уже завершило 8130 осіб, другий – 6050, третій – 5105. Сертифікат четвертого, завершального модуля згенерували 4555 осіб, із яких 4045 – фахівці центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Кожен слухач опановує теоретичні модулі самостійно у зручний час. Після – відповідає на запитання фінального тесту й у разі позитивного результату отримує цифровий сертифікат. 

Якщо він або вона є медпрацівником «екстренки», цей документ дає можливість пройти також практичну частину курсу. Практична частина курсу – це 107 годин відпрацювання навичок на базі навчально-тренувальних відділів обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Після успішного завершення практичної частини можна отримати сертифікат із нарахуванням балів безперервного професійного розвитку (БПР). 

Нагадаємо, курс стартував 5 грудня. Його розробили у межах масштабного освітнього проєкту Міністерства охорони здоров’я України й Світового банку. Курс розробили фахівці Тернопільського національного медуніверситету ім. І. Я. Горбачевського. 

Зареєструватися для проходження курсу можна на сайті Prometheus  за посиланням.

Читайте також«Ми навчилися жити та працювати в найскладніших умовах», – Ляшко про два роки великої війни

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024