У Старосільській громаді на Рівненщині побували фахівці проєкту «Вчасно щепитись – від інфекцій захиститись!»

18 Лютого 2024, 11:26
У Старосільській громаді на Рівненщині побували фахівці проєкту  «Вчасно щепитись – від інфекцій захиститись!» 309
У Старосільській громаді на Рівненщині побували фахівці проєкту «Вчасно щепитись – від інфекцій захиститись!»

Команда проєкту від  Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб відвідала Старосільську громаду  у рамках проєкту  «Вчасно щепитись – від інфекцій захиститись!»

Цей проєкт інформуватиме мешканців віддалених громад про важливість вакцинації та профілактики інфекційних захворювань, повідомили у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

«Кожна невакцинована або не повністю вакцинована дитина зараз у небезпеці. Єдиний спосіб захиститися від цих інфекцій та запобігти розвитку важких ускладнень – щеплення», – каже керівниця проєкту Олена Гашовська

Під час виїздів значна увага буде приділяється тому, аби розвіяти міфи про вакцинацію, пояснити, що щеплення це насамперед захист від хвороб.

Спеціалісти працювали також і з інформаційною складовою – проводили зустрічі з батьками для подолання барʼєрів до вакцинації.

«Мені важливо було почути думку лікарів щодо пропущених щеплень. Ми отримали консультацію та вирішили надолужувати графік вакцинації», – розповіла мешканка громади Юлія Ковалець.

Також у громадах працювала виїзна мобільна лабораторія, де мешканці сіл могли перевірити питну воду на вміст нітратів, обстежитись на наявність гельмінтів та дослідити рівень глюкози крові.

У 15% обстежених осіб виявлено підвищені показники рівня глюкози крові. Відтак, пацієнтів скерували до сімейних лікарів для подальшого обстеження. Загалом проєкт буде реалізовуватись у чотирьох територіальних громадах: Березівській, Старосільській, Вирівській, Степанській.

Графік виїздів на лютий 2024 року: Степанська ТГ - 21-22, Березівська - 29.

Заходи реалізуються у рамках проєкту Українським католицьким університетом UCuniversitysity (УКУ) за підтримки Дитячого фонду UNICEF Ukraineaine (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024