Понад 20 тисяч пацієнтів з груп ризику пройшли обстеження на рак під час виїзних акцій в громади

17 Лютого 2024, 17:08
Понад 20 тисяч пацієнтів з груп ризику пройшли обстеження на рак під час виїзних акцій в громади 1375
Понад 20 тисяч пацієнтів з груп ризику пройшли обстеження на рак під час виїзних акцій в громади

Більше ніж 20 тисяч українців пройшли обстеження в рамках виїзних медичних оглядів з профілактики онкологічних захворювань, організованих Міністерством охорони здоров’я до Всесвітнього дня боротьби проти раку у різних регіонах України. 

З них понад тисячу людей лікарі направили на додаткові огляди та обстеження, повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я України. 

Мобільні команди медиків центрів контролю та профілактики хвороб і департаментів охорони здоров’я протягом тижня проводили діагностику у громадах своїх областей та віддалених населених пунктах. Під час виїзних акцій лікарі виявили 78 випадків онкологічних захворювань, зокрема, меланоми, раку грудей та злоякісні утворення. Раннє виявлення онкологічних хвороб збільшує ефективність лікування, а сучасні методи терапії дають пацієнтам шанс приборкати цю хворобу та жити повноцінним життям.

Нагадаємо, в Україні діє програма медичних гарантій, вона покриває найважливіші обстеження та лабораторні дослідження для виявлення раку та лікування. Їх можна зробити безоплатно за програмою медичних гарантій. Зокрема, мамографію (скринінг раку молочних залоз), ПАП-тест (скринінг на рак шийки матки), тест на приховану кров у калі й колоноскопія (скринінг раку товстого кишківника), ультразвукову діагностику органів малого таза, дерматоскопію атипових родимок, аналізи на гепатити В і С. Ця програма також покриває усі найважливіші види медичної допомоги на кожному етапі лікування.

Для раннього виявлення онкологічних захворювань або передракових станів користуйтесь Календарем обстежень, який містить інформацію про необхідні аналізи та інтервали. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024