Голів громад Волині закликали разом розвивати реабілітацію на місцевих рівнях

15 Лютого 2024, 09:49
Голів громад Волині закликали разом розвивати реабілітацію на місцевих рівнях 624
Голів громад Волині закликали разом розвивати реабілітацію на місцевих рівнях

Наразі на Волині розгорнуто 315 реабілітаційних ліжок у закладах охорони здоров’я. Тому є нагальна потреба у збільшенні їх кількості.

Про це йшлося під час наради з очільниками територіальних громад Волині, яка відбулася 14 лютого, пише Волинська ОВА. 

Серед питань порядку денного – реабілітація, розвивати яку на місцях закликав керівник обласного управління охорони здоров’я.

«На сьогодні, враховуючи потреби населення області, збільшення кількості учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб, постраждалих внаслідок воєнних дій, військовослужбовців, демобілізованих та інших осіб, які потребують комплексної допомоги, актуальність реабілітації зростає з кожним днем», – наголосив начальник управління охорони здоров'я Волинської ОВА Юрій Легкодух

Посадовець повідомив, що наразі в області розгорнуто 315 реабілітаційних ліжок у закладах охорони здоров’я. Тому є нагальна потреба у збільшенні їх кількості.

«Хотів би зауважити, що реабілітаційна допомога доступна, безоплатна та повністю покривається Національною службою здоров’я України в рамках програми внутрішніх гарантій. Якщо проаналізувати, то наші заклади охорони здоров’я у 2023 році отримали приблизно 180 мільйонів гривень за пакетами реабілітації. Я вважаю, що це немалі кошти для того, щоб заклад міг забезпечити кадровий потенціал, розвивати матеріально-технічну базу реабілітаційних відділень та надавати якісну реабілітаційну допомогу», – зауважив Юрій Легкодух.

Також очільник обласного управління охорони здоров’я вважає, що ця робота є командною:

«Якщо керівник закладу на вашій території говорить про розвиток реабілітації, ми теж готові допомогти: розвивати грантові проєкти та просити Міністерство про допомогу. Тому давайте працювати разом та розвивати реабілітацію на місцях!».

Водночас голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко додав, що пріоритетом сьогодення є допомога військовим: тим, що на фронті і тим, що перебувають на лікуванні та реабілітації.

До слова, нині завершується фінальний етап контрактування закладів охорони здоров’я за пакетами. Зокрема, 12 медзакладів області надаватимуть допомогу за напрямком «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям в стаціонарних умовах», а 16 – «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям в амбулаторних умовах».

Окрім того, кожна людина після отримання електронного направлення може самостійно обрати медичний заклад для реабілітації, який підписав відповідний пакет із НСЗУ.

Читайте також: Волинянам послуги з ментального здоров’я надаватимуть на рівні первинної медичної допомоги

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024