Мешканці Рівненщини можуть поскаржитися на сумнівну якість ліків

13 Лютого 2024, 11:47
Мешканці Рівненщини можуть поскаржитися на сумнівну якість ліків 1116
Мешканці Рівненщини можуть поскаржитися на сумнівну якість ліків

Відтепер у кожному відділенні лікувально-профілактичних закладів Рівненщини на інформаційних стендах розмістять контакти Держлікслужби для звернення споживачів у випадку використання лікарських засобів та медичних виробів сумнівної якості.

Про це повідомили у Держлікслужбі Рівненської області. 

Так, аби не допустити застосування пацієнтами лікарень неякісних, не зареєстрованих в Україні та фальсифікованих лікарських засобів, на інформаційних стендах у кожному відділенні та холах лікувально-профілактичних закладів керівники зобов’язані розмістити інформацію для пацієнтів такого змісту:

«У разі обґрунтованого сумніву щодо якості лікарських засобів та медичних виробів слід звертатися до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області за адресою: 33028, м. Рівне, вул. 16 Липня, 38, тел. 0362 266698, адреса електронної пошти [email protected]».Читайте також: Фармацевтичний бізнес України адаптуватимуть до вимог Євросоюзу

Нагадуємо, що у червні 2023 року відновила свою роботу лабораторія з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненської області.

То ж у службі закликають громадян повідомляти Держлікслужбу у Рівненській області у разі придбання ліків сумнівної якості. 

Фахівці проведуть перевірку аптечного чи лікувально-профілактичного закладу, з’ясують шляхи надходження препарату, перевірять наявність усіх необхідних супровідних документів, у разі необхідності відберуть зразки продукції та направлять їх в лабораторію для проведення додаткових досліджень, за результатами яких зроблять висновок про якість лікарських засобів та повідомлять заявників, що слугуватиме підставою для повернення коштів, у разі придбання неякісних ліків.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024