Верховна Рада ухвалила закон про стандарти медичної допомоги на основі вимог НАТО

08 Лютого 2024, 09:49
Верховна Рада ухвалила закон про стандарти медичної допомоги на основі вимог НАТО 371
Верховна Рада ухвалила закон про стандарти медичної допомоги на основі вимог НАТО

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому проєкт Закону, що дозволить Міноборони формувати стандарти медичної допомоги на основі вимог НАТО.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України. 

«Цей законопроєкт не лише покращить якість домедичної та догоспітальної допомоги, але й забезпечить більш ефективне використання ресурсів, оптимізацію лікувальних процесів та, що найважливіше, збереження життів українських захисників», – наголосила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

Документ, зокрема, дозволить Міністерству оборони повноваження формувати, виходячи з вимог НАТО, стандарти домедичної та догоспітальної допомоги. Міністерство охорони здоров'я, натомість зможе зосередитися на розробці протоколів та стандартів для госпітального етапу лікування.

Окрім того, Міноборони зможе затверджувати за погодженням із Міністерством охорони здоров’я України перелік, мінімальні вимоги та/або стандарти якості медичних виробів (виробів медичного призначення) та допоміжних засобів до них, що застосовуються силами безпеки і силами оборони для надання такої допомоги.

«Це дуже важливий крок уперед у зміцненні обороноздатності України та її стратегічному курсі на євроатлантичну інтеграцію», – підсумувала заступниця Міністра оборони.

Читайте також: У ВООЗ висловили занепокоєння зростанням впливу російських атак на охорону здоров’я та освіту

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024