Українські медики отримали 50 швидких від уряду Арабських Еміратів

31 Січня 2024, 14:39
Українські медики отримали 50 швидких від уряду Арабських Еміратів 507
Українські медики отримали 50 швидких від уряду Арабських Еміратів

Днями в Україну прибула друга партія евакуаційних авто (27 одиниць), які доставили за сприяння Фундації Олени Зеленської та МОЗ.

Кожен автомобіль швидкої допомоги – це, фактично, реанімація на колесах. Передані «швидкі» облаштовані кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень, повідомляє МОЗ.

У них можна рятувати людину в разі кардіогенного шоку, проводити реанімацію, первинну хірургічну обробку ран, здійснювати загальне знеболення тощо.

«Нині майже 500 «швидких» пошкоджено, зруйновано або захоплено росіянами. Отримані 27 евакуаційних «швидких» допоможуть медикам продовжувати працювати та рятувати життя людей навіть у надскладних умовах. Це суттєве підсилення нашої медичної системи», – наголошує міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Усі автомобілі розподіляються до регіонів, які найбільше потребують спеціального транспорту для медичної евакуації та надання допомоги.

Читайте також: Майже 600 медиків «екстренки» пройшли спільний онлайн-курс МОЗ і Світового банку

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024