Майже 600 медиків «екстренки» пройшли спільний онлайн-курс МОЗ і Світового банку

31 Січня 2024, 13:06
Майже 600 медиків «екстренки» пройшли спільний онлайн-курс МОЗ і Світового банку 431
Майже 600 медиків «екстренки» пройшли спільний онлайн-курс МОЗ і Світового банку

583 фахівці центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф завершили онлайн-курс із надання меддопомоги на догоспітальному етапі.

Ще частина слухачів перебуває на різних етапах навчання. Загалом для проходження курсу зареєструвалися 12 330 осіб, повідомляє МОЗ. 

Курс «Надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі» розрахований на медиків, які працюють в системі екстреної медичної допомоги, а також інших медпрацівників, студентів та інтернів, які хочуть поглибити знання з медицини невідкладних станів. Він триває 53 години і складається з чотирьох модулів:

  • менеджмент критичного дорослого пацієнта;
  • менеджмент критичного педіатричного пацієнта;
  • менеджмент пацієнта з травмою;
  • медицина катастроф.

Перший модуль уже завершила 2221 особа, другий – 992 особи, третій – 735 осіб. Сертифікат четвертого, завершального модуля «Медицина катастроф» згенерували 604 зареєстровані особи із них працівників «екстренки» – 583.

Кожен спеціаліст прослуховує теоретичні модулі самостійно у зручний час. По тому – складає фінальний тест і в разі позитивного результату отримує цифровий сертифікат. 

Якщо слухач є медпрацівником «екстренки», цей документ дає йому можливість пройти також практичну частину курсу. Йдеться про 107 годин відпрацювання навичок на базі навчально-тренувальних відділів обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Після успішного завершення практичної частини можна отримати сертифікат із нарахуванням відповідної кількості балів безперервного професійного розвитку (БПР). 

Нагадаємо, курс, розроблений у межах масштабного освітнього проєкту Міністерства охорони здоров’я України й Світового банку, стартував 5 грудня. Його розробник – Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського. Зареєструватися для проходження курсу можна за посиланням

Читайте також: У МОЗ пояснили, з якими проблемами ментального здоров’я слід звертатися до сімейного лікаря

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024