Рецепт на «Доступні ліки» при серцево-судинних хворобах виписує сімейний лікар, а не кардіолог

31 Січня 2024, 09:17
«Доступні ліки» 3865
«Доступні ліки»

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

Стенокардія, високий тиск, аритмія – ці та інші серцево-судинні захворювання потребують постійного прийому ліків для зниження ризику розвитку хвороб. Лікарські засоби для підтримки серця можна отримати безоплатно або з частковою доплатою за програмою реімбурсації «Доступні ліки», – пояснюють у Нацслужбі здоров'я. 

Електронний рецепт для ветерана на ліки проти серцево-судинних захворювань може виписати сімейний лікар. Йти до кардіолога заради цього не потрібно.

У програмі «Доступні ліки» зараз 232 торгові назви для лікування серцево-судинних захворювань, у тому числі для профілактики інсультів та інфарктів.

Алгоритм отримання ліків такий:

  • зверніться до лікаря первинної медичної допомоги;
  • лікар створить електронний рецепт на підставі обстежень та діагнозу
  • знайдіть найближчу аптеку, яка має договір із НСЗУ. Зазвичай такі заклади позначені наліпкою «Тут є «Доступні ліки». 

Радимо також скористатися цими помічниками в пошуку аптеки:

– дашборд на сайті НСЗУ «Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом». В меню ліворуч оберіть населений пункт і потрібний напрямок програми реімбурсації;

– контакт-центр НСЗУ за номером 16-77;

– чат-бот «Спитай Гриця».

– завітайте до аптеки та покажіть е-рецепт фармацевту. Він запропонує наявні препарати, які містять необхідну вам діючу речовину. Також повідомить, який препарат безоплатний, а який – із доплатою.

– виберіть та заберіть потрібні ліки.

Читайте також: Які дослідження зору можуть безкоштовно отримати в офтальмолога ветерани

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024