Обстеження, вакцинація та консультації: у віддалених селах Рівненщини працюватимуть мобільні бригади лікарів

23 Січня 2024, 11:16
У віддалених селах Рівненщини працюватимуть мобільні бригади лікарів 1084
У віддалених селах Рівненщини працюватимуть мобільні бригади лікарів

У 2023 році у Рівненській області 92% дітей отримали щеплення проти небезпечних хвороб. Найнижчий рівень вакцинації – у Березівській, Старосільській, Вирівській, Степанській, повідомляють у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Щоб зробити громади регіону безпечним місцем, вільним від інфекцій, а також повернути турботу про здоров'я дітей на Рівненщині стартував проєкт «Вчасно щепитись – від інфекцій захиститись!», який інформуватиме мешканців віддалених громад про важливість вакцинації та профілактики інфекційних захворювань, пише Рівненська ОВА.

«Кожна невакцинована або не повністю вакцинована дитина зараз у небезпеці. Єдиний спосіб захиститися від цих інфекцій та запобігти розвитку важких ускладнень – щеплення, – каже керівниця проєкту Олена Гашовська. – При цьому на Рівненщині існують громади, де є високий рівень відмовників від щеплень. Тому велика увага буде приділятись тому, аби розвіяти міфи про вакцинацію, пояснити, що щеплення це насамперед захист від хвороб».

У рамках проєкту у віддалені населені пункти Рівненщини будуть виїжджати мобільні вакцинальні бригади. Медики різних профілів проведуть зустрічі-консультації та обстеження дітей. Кожен, хто прийде на захід, зможе безплатно отримати консультацію лікаря-імунолога, епідеміолога, паразитолога, а також отримати щеплення від кору, паротиту, краснухи, кашлюка, поліомієліту, гепатиту В, гемофільної інфекції, дифтерії, правцю, туберкульозу та коронавірусної інфекції.

Також у громадах буде працювати мобільна лабораторія, де можна буде перевірити якість води, яку вживають люди з колодязів та свердловин.

Проєкт буде реалізовуватись у чотирьох територіальних громадах: Березівській, Старосільській, Вирівській, Степанській.

Графік виїздів на лютий 2024 року:

  • 8-9 лютого - Старосільська ТГ

  • 15-16 лютого - Вирівська ТГ

  • 21-22 лютого - Степанська ТГ

  • 29 лютого - Березівська ТГ

Заходи реалізуються у межах проєкту School of Public Management UCU за підтримки UNICEF Ukraine та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024