Які медичні послуги може отримати пацієнт у лікаря онлайн

22 Січня 2024, 09:13
Які медичні послуги може отримати пацієнт у лікаря онлайн 4096
Які медичні послуги може отримати пацієнт у лікаря онлайн

Пацієнти тепер можуть уникнути черг, легко знайти потрібного лікаря і навіть отримати рецепт. І це все за допомогою цифрової медицини. 

Можливість контактувати з лікарем, отримати рецепт або пораду від спеціаліста будь-якої галузі, не виходячи з дому за допомогою вебсервісів або мобільних додатків, вже вважається звичайною справою для багатьох із нас, пише медичний портал «IT MED».

Це значно спрощує життя, особливо для тих, хто проживає в віддалених місцях або фізично не може відвідати медичний заклад. 

Іншою важливою перевагою цифрових платформ є безпека медичної інформації пацієнта та високий ступінь приватності передачі медичних даних. 

До переліку медичних послуг, які можна отримати онлайн, належать: 

Дистанційність: Мабуть, головною з переваг телемедицини є те, що пацієнт може отримати консультацію від медичного спеціаліста з будь-якого куточка країни без особистого візиту до лікаря. Через відеоконференцію на основі виниклих симптомів та самопочуття можливо отримати рекомендації від фахівця щодо зміни способу життя, направлення на додаткове обстеження, призначення безрецептурних ліків. 

Під час онлайн-консультації лікар може відкрити або закрити лікарняний на основі симптомів ГРВІ, а також виписати направлення до лікаря іншого напрямку на основі ваших симптомів. 

Рецепти на ліки: можна отримати електронний рецепт на ліки дистанційно, але не у всіх випадках. Лікар приймає рішення про дистанційне призначення лікування (без особистого огляду пацієнта) на основі стандартів охорони здоров'я, затверджених МОЗ. Це означає, що пацієнт може отримати рецепт на ліки в онлайн режимі в таких випадках: 

  • це повторна консультація після первинного особистого візиту і попереднього огляду; 
  • наявність підтверджених хронічних захворювань, діагнозу або скарги, інформація про які включена до первинної облікової медичної документації, до якої лікар має доступ; 
  • людина має результати лабораторних досліджень, до яких лікар має доступ. 

Запис до лікаря. Можливість швидкого запису на прийом до будь-якого лікаря вибравши зручний для вас час і місце є однією з найважливіших переваг цифрової медицини. Це дозволяє уникнути черг та непотрібних витрат часу. 

Читайте також: У яких випадках виписують паперовий лікарняний

Вибрати сімейного лікаря для укладання декларації: це зручно, оскільки це дає можливість вибрати найближчу для пацієнта медичну установу, вибрати лікаря, оглянути його досвід, кваліфікацію, рейтинг, проаналізувати його графік, можливість записатися на прийом в онлайн режимі або провести онлайн-консультацію. 

Запланувати імунізацію: можливо записатися на будь-які вакцинації – як обов'язкові, так і рекомендовані за Національним календарем вакцинації. Також можна переглянути всі подробиці про вакцини, зареєстровані в Україні, можливі реакції на них, опис хвороб та рекомендовані схеми вакцинації. 

Запис на донорство крові: потрібно заповнити форму онлайн, вказавши місто, групу крові та резус-фактор.

Читайте також: У понад 860 медзакладах «первинки» можна отримати послуги з ментального здоров’я

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024