На Волині у трьох освітніх закладах ввели дистанційне навчання через підвищення захворюваності на ГРВІ

20 Січня 2024, 11:22
На Волині у трьох освітніх закладах ввели дистанційне навчання через підвищення захворюваності на ГРВІ 1942
На Волині у трьох освітніх закладах ввели дистанційне навчання через підвищення захворюваності на ГРВІ

На Волині через підвищену захворюваність на ГРВІ на дистанційну форму навчання перевели один клас закладу загальної середньої освіти в м Луцьку (гімназія № 17), 9 класів ліцею міста Нововолинська та дві школи у Володимирі.

Про це розповіла заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Єнжиєвська на брифінгу, який відбувся у Волинській ОВА.

За її словами, протягом минулого тижня на Волині зареєстрували понад 5 200 випадків ГРВІ, з них 90 – це випадки COVID-19. 

Серед захворілих 50% становлять діти до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем загальна захворюваність на ГРВІ знизилася на 7 %, що пов’язано з канікулами у школах. Загалом захворюваність на сьогодні перебуває на неепідемічному рівні.

«За попередніми прогнозами ріст захворюваності на ГРВІ, в тому числі грип та COVID-19, слід очікувати в кінці січня – на початку лютого. Отже, маємо бути готові до подальшого збільшення кількості випадків хвороби», – наголосила Ірина Єнжиєвська.

До слова, нині в області, в зв’язку із підвищеною захворюваністю на ГРВІ, на дистанційну форму навчання переведено один клас закладу загальної середньої освіти (ЗЗСО) в м Луцьку (гімназія № 17), 9 класів ліцею м. Нововолинська та два ЗЗСО у м.Володимирі.

Нагадаємо, що найефективнішим засобом для профілактики грипу та запобігання важким ускладненням хвороби є щорічна вакцинація. Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано близько 2 200 осіб, із них 60 % - з групи ризику.

Слід також пам’ятати, що вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19 та навпаки. Тому людина, яка має важкі супутні захворювання або старший вік, має отримати щонайменше два щеплення: і від COVID-19, і від грипу.

Нагадаємо, що понад 12 мільйонів українців не завершили рекомендований курс вакцинації, пропустивши бустерне щеплення.

Як зазначають у Міністерстві охорони здоров'я, з початку епідсезону (з жовтня) зафіксували 122 081 випадок захворювання на COVID-19. Загалом з початку епідсезону зареєстрували 595 летальних випадків (серед осіб, які померли із лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19), із них четверо — серед дітей віком до 17 років.

Читайте також: На Волині фіксують підвищення захворюваності на гепатит А

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024