У Львові помер син відомого бандуриста, який впав у кому після видалення молочних зубів

14 Січня 2024, 12:32
У Львові помер син відомого бандуриста, який був у комі після видалення молочних зубів 877
У Львові помер син відомого бандуриста, який був у комі після видалення молочних зубів

У Львівській клініці помер 5-річний Велес Пашник. Хлопчик впав у кому після видалення молочних зубів під загальною анестезією.

Про це повідомив батько Велеса Віктор Пашник на своїй сторінці у фейсбуці, пише «Суспільне».

«Лети наш Хлопчику, Лети...Усім нам із Небес світи...Спочивай з Миром, Коханий Наш Лесюньо!», — написав батько хлопчика.

Велес був у комі 37 діб після видалення двох молочних зубів під загальною анестезією в одній із львівських стоматологічних клінік. Його батько повідомив про трагічний випадок у фейсбуці 28 грудня.

«В суботу (9 грудня, — ред.) лікар сказав, що у сина предагонія, тобто по суті смерть. Ми вірили, що дитина відійде. У понеділок (11 грудня, — ред.) вже була зроблена друга енцефалограма, яка не відчула жодного сигналу від мозку. Тобто поставили діагноз смерть мозку», — розповідав Суспільному Віктор Пашник.

Речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська на початку січня повідомила Суспільному, що за цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 КК України «Невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього».

Директор клініки «Ori-Dent» Роман Онисько 2 січня повідомив кореспондентам Суспільного, що вони співпрацюють зі слідством. 

«Наразі лікарі, які брали участь в наданні медичної допомоги, поки відсторонені від виконання своїх обов’язків до закінчення розслідування цього питання», — прокоментував Роман Онисько у телефонній розмові.

Читайте наші найсвіжіші новини сайту Район.Медицина у телеграм-каналі.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024