Що робити в разі отруєння під час новорічного застілля

01 Січня 2024, 10:07
Отруєння 1455
Отруєння

Зустріч Нового року інколи провокує отруєння, що дуже сумно. Адже свята тривають набагато довше, ніж новорічне гуляння. 

«Факти ICTV» підготували дієві поради, які допоможуть полегшити стан.

Як допомогти собі вдома при отруєнні

Пийте якомога більше води, але тільки холодної та кип’яченої. Найкращий рецепт – 1 столова ложка солі або соди на літр води. Розчин п’ють невеликими ковтками, а потім натискають на корінь язика, щоб викликати блювотний рефлекс.

Після очищення шлунка від токсинів необхідно відновити водний баланс та випити від одного до трьох літрів води. Для цього чудово підійде мінералка, яка містить корисні речовини.

Наступний етап – медикаменти. Саме сорбенти допомагають нейтралізувати залишки токсинів у шлунково-кишковому тракті, зупинити діарею та допомогти після переїдання – доволі поширеній проблемі під час традиційних зимових свят.

Для нормалізації терморегуляції накрийтеся теплим пледом і відпочиньте. Солодкий міцний час врегулює тиск та підтримає тонус організму. Якщо стан не покращиться, обов’язково зверніться до лікаря!

Чого не можна робити при отруєнні

  • Не варто пити теплу воду – це може призвести до інтоксикації. Адже вода посилює всмоктування усіх речовин шлунково-кишковому тракту, зокрема токсинів.
  • Приймати гарячий душ, це може призвести до проблем із серцем.

Рекомендації лікаря

«Основна порада – звернутися  по медичну допомогу. Є такі випадки, коли час надзвичайно важливий. Такі симптоми, як блювання, порушення випорожнення, мають викликати занепокоєння. У цьому разі необхідна негайна консультація фахівця», – радить лікар Іван Сорока.

Читайте також: Які здорові страви приготувати на свята: поради Центру громадського здоров'я

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024