На Закарпатті у співпраці з Польщею реалізують чотири проєкти з охорони здоров’я на чотири мільйони євро

24 Грудня 2023, 13:47
На Закарпатті у співпраці з Польщею реалізують чотири проєкти з охорони здоров’я на чотири мільйони євро 403
На Закарпатті у співпраці з Польщею реалізують чотири проєкти з охорони здоров’я на чотири мільйони євро

Чотири проєкти на Закарпатті профінансують у межах програми Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027» за пріоритетом «Охорона здоров’я».

Сума гранту складає майже чотири мільйони євро. Про це повідомила у фейсбуці Закарпатська обласна військова адміністрація.

«У межах транскордонної програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 в області втілюватимуть чотири проєкти за напрямом «Охорона здоров’я», – йдеться у дописі.

За інформацією заступника начальника ОВА Василя Іванчо, на відібрані ініціативи Євросоюз спрямує близько чотири мільйони євро. 

Читайте також: Європейський Союз профінансує створення Волинського регіонального нейроцентру

Проєкти реалізують: 

  • Хустська центральна лікарня імені Віцинського («Спільне вдосконалення транскордонного медичного обслуговування в галузі хірургії та ортопедії в районах Білосток і Хуст»); 
  • Головне управління ДСНС України в Закарпатській області («Підвищення ефективності надання первинної медичної допомоги рятувальниками та аварійно-рятувальними бригадами»); 
  • обласна дитяча лікарня («Діти це майбутнє – інвестиції для покращення якості і доступності медичних послуг при дитячих лікарнях в Білостоку та Мукачеві»); 
  • Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. Новака («Транскордонна взаємодія для сучасної діагностики та терапевтичні підходи в регіональних лікарнях Любліна воєводства та Закарпаття»).

Читайте також: На Волині у чотирьох медзакладах реалізовуватимуть сім проєктів за кошти Євросоюзу

«Попереду – підписання грантових контрактів та початок реалізації ініціатив. За ці кошти заклади планують здійснити реконструкцію приміщень, закупити спеціалізоване обладнання, провести обмін досвідом та навчання персоналу», – зазначили в ОВА.

Як повідомлялося, 17 листопада уряд схвалив угоди про фінансування програми Interreg NEXT Польща-Україна, яка охоплює Більський, Холмський, Замостський, Люблінський, Пулавський, Коросненський, Перемишльський, Ряшівський, Тарнобжезький, Білостоцький, Ломжинський, Сувальський, Остроленцький та Седлецький повіти в Польщі, а також Львівську, Волинську, Закарпатську, Рівненську, Тернопільську та Івано-Франківську області в Україні.

Читайте також: У Володимирському ТМО облаштують реабілітаційний центр за 50 мільйонів гривень від Євросоюзу

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024