У Володимирському ТМО облаштують реабілітаційний центр за 50 мільйонів гривень від Євросоюзу

22 Грудня 2023, 09:12
У Володимирському ТМО облаштують реабілітаційний центр за 50 мільйонів гривень від Євросоюзу 593
У Володимирському ТМО облаштують реабілітаційний центр за 50 мільйонів гривень від Євросоюзу

Володимирському ТМО у співпраці з польськими партнерами вдалося залучити понад 50 мільйонів гривень коштів Європейського Союзу на облаштування реабілітаційного центру у Володимирі.

Як повідомляють на сторінці Володимирського ТМО у фейсбуці, медзаклад став переможцем конкурсу проєктів транскордонного співробітництва з ЄС.

Нещодавно у Варшаві пройшов відбір проєктів транскордонного співробітництва у рамках Програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027. Серед заявок, котрі комітет погодив для отримання гранту, проєкт «Спільний розвиток реабілітаційних послуг у муніципальних лікарнях у Білостоці та Володимирі».

У межах проєкту, втілення якого розпочнеться у 2024 році, планується придбання новітнього висококласного обладнання, за допомогою якого військовослужбовці зможуть швидше відновлюватись після важких поранень. Роботизований комплекс для відновлення навичок ходьби, роботизовані інтелектуальні системи зі зворотнім звʼязком для реабілітації кінцівок, екзоскелет, системи для мобілізації організму та функціональної реабілітації допомагатимуть одужувати нашим захисникам.

Важливо, що в рамках проєкту передбачена тісна співпраця та обмін досвідом, а також спільні прийоми пацієнтів та навчання зі спеціалістами лікарні у місті Білосток.

«Максимально об'єднуємо зусилля і працюємо, щоб розвивати медицину Володимирського ТМО, і надавати якісну та професійну реабілітацію нашим військовослужбовцям! Дякуємо адміністрації Міської лікарні у Білостоці (Samodzielny Szpital Miejski im. PCK w Białymstoku)  за співпрацю та Європейському Союзу за фінансування української медицини у такий непростий час! Цей проєкт – ще один крок на зустріч висококласним послугам реабілітації для українських захисників у Володимирі», – зазначають у медзакладі. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024