У Волинській обласній лікарні вперше пересадили печінку. ФОТО 18+

21 Грудня 2023, 21:24
У Волинській обласній лікарні вперше пересадили печінку 926
У Волинській обласній лікарні вперше пересадили печінку

Команда лікарів Волинської обласної клінічної лікарні разом з лікарями МТМО міста Львова вперше пересадили печінку, а також нирки та серце.

Як розповідають на сторінці Волинської обласної клінічної лікарні у фейсбуці, виконали трансплантацію уночі 21 грудня. Пацієнтка важко хворіла на цироз печінки, і без трансплантації вона померла б.

У лікарні зазначають, що сімʼя була в відчаї, адже стан їх мами швидко погіршувався, а часті ускладнення і кровотечі не залишали жінці жодних шансів. Родина звернулась до волинських лікарів, котрі поставили її в листок очікування. І коли в реанімації помер пацієнт від дуже важкого інсульту, і його родичі дали згоду на вилучення органів – зʼявився шанс на порятунок жінки.

Уночі в обласній лікарні пересадили чотири органи – серце, печінку і дві нирки. Усі пацієнти уже стабільні, органи включились в роботу, і пацієнти проходять планове лікування.

«Ми дякуємо донору і родичам, які дали нам змогу врятувати чотири життя! Вдячні партнерам і друзям з Інституту Серця МОЗ України та з МТМО міста Львова – ви неймовірні і щирі в своєму прагненні розвитку трансплантації Нашим пацієнтам – швидкого одужання! І головне – ми щасливі, що досягли того, що уже й трансплантація печінки виконана в стінах нашого закладу», – розповідають у лікарні. 

Також волинські медики зазначають, що трансплантація печінки на Волині – це уже новий рівень розвитку Волинської обласної клінічної лікарні. 

Трансплантація в обласній лікарні активно розвивається уже майже два роки. Десятки важких пацієнтів було врятовано – медики створили відділення трансплантації, де уже рутинно виконуються пересадки нирки, та активно розвивається трансплантація серця.

Читайте також: Чути серцебиття рідного в грудях врятованої людини: як в Україні змінюється культура донорства

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024