В Україні спростили процедуру здачі крові

14 Грудня 2023, 12:50
Спрощено процедуру здачі крові 1400
Спрощено процедуру здачі крові

Процедура здачі крові буде спрощена і впорядкована завдяки можливостям інформаційно-комунікаційної системи донорства крові «єКров».

Про це інформує МОЗ України

Відтепер на неї покладено функції, пов’язані з донорством крові та її компонентів. Це значить, що адміністративні процедури та виробничі процеси у сфері донорства крові та її компонентів будуть функціонально автоматизовані.

До складу системи «єКров» входитимуть функціональні модулі та реєстри, що дозволять узагальнити повну інформацію щодо здійснення донацій, проведення окремих видів обстеження, планування та моніторингу.

«Гарантування безпеки і якості донорської крові та компонентів крові  –  євроінтеграційні зобов’язання України. Можливості системи дозволять мати своєчасну і достовірну інформацію про потреби крові, а також моніторити запаси крові на національному та регіональному рівнях», – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифровізації Марія Карчевич.

У взаємодії з електронною системою охорони здоров’я система «єКров» забезпечуватиме облік і контроль донорства крові та компонентів крові. 

У складі системи «єКров» функціонуватиме кілька публічних реєстрів, які, зокрема, розробляються на платформі «Дія.Engine».

Окрім цього, постановою передбачено й створення реєстру ліцензій, який буде переданий для ведення та виконання функцій, пов’язаних із ліцензуванням та здійсненням державного нагляду (контролю) у сфері донорства крові та компонентів крові Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками. 

Читайте такожНа що має право донор крові та які права має забезпечити роботодавець: роз'яснення лікарки Любомльського ТМО

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024