Керівників шістьох медзакладів Волині поліцейські спіймали на ймовірних «відкатах» у тендерних закупівлях

22 Листопада 2023, 20:09
Керівників шістьох медзакладів Волині поліцейські спіймали на «відкатах» у тендерних закупівлях 3092
Керівників шістьох медзакладів Волині поліцейські спіймали на «відкатах» у тендерних закупівлях

На Волині працівники поліції викрили масштабні корупційні схеми в медичній галузі та затримали її організаторів. 

Керівники кількох закладів системи охорони здоровʼя області ймовірно, налагодили систему «відкатів» за постачання товарів за бюджетні кошти. Обсяг «винагороди» становив 10-20% від загальної суми договору, повідомляє Національна поліція. 

Як встановили оперативники управління стратегічних у Волинській області та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції, до організації корупційних схем причетні керівники сімох різних лікарень та працівники-уповноважені особи із закупівель. За укладання договір на постачання медобладнання та подальше перерахування бюджетних коштів представники комерційних структур віддавали від 10 до 20 відсотків «відкату».

У вівторок, 21 листопада, поліцейські в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали керівників трьох медичних закладів. Ще чотирьом фігурантам кримінальних проваджень повідомили підозри.

Під час слідства оперативники та слідчі задокументували численні факти отримання посадовими особами лікарень неправомірної вигоди. Лише за кількома договорами вона становить майже 230 тисяч гривень.

Вирішується питання повідомлення затриманим про підозру та обрання усім учасникам корупційних схем запобіжних заходів.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора. Слідство триває.

Коментарі
22 Листопада 2023, 20:23
Чому б не назвати заклади, установи, лікарні, посади цих голодних спритників? Бо так і "потоне " викриття в потоці новин, викриттів та очікуваних покарань! А з часом пошкодують, виправдають ... і знову відкотять! Надто голосно ловлять , та тихенько відпускають.
23 Листопада 2023, 04:48
Як тут без Рожище Вас тільки пиздити потрібно і стріляти Стріляти і потім пиздити
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024