У медзакладах створять наглядові ради – рішення уряду

21 Листопада 2023, 17:41
У медзакладах створять наглядові ради – рішення уряду 1715
У медзакладах створять наглядові ради – рішення уряду

Уряд врегулював порядок створення наглядових рад у медзакладах, до складу яких залучатимуть представників громадськості.

Наглядові ради створять у тих лікарнях, що надають спеціалізовану медичну допомогу та мають укладені контракти із НСЗУ, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.  

Створення ефективних наглядових рад є продовженням процесу автономізації медзакладів і реформи децентралізації. Рішення про створення таких рад прийматиме власник медзакладу.

Наглядові ради допоможуть створити умови для захисту прав пацієнтів і медиків, а також для підзвітності й прозорості діяльності керівника медичної установи. Їх функціонування при медзакладах сприятиме наданню якісної та доступної медичної допомоги пацієнтам. Також створення наглядових рад забезпечить реалізацію прав пацієнтів і працівників медзакладу та сприятиме ефективній реалізації прав власника на управління закладом.

Окрім того, залучення представників громадськості до наглядових рад забезпечить ефективне стратегічне планування та розвиток, професійний менеджмент і незалежний аудит. До складу наглядової ради кожного медзакладу має входити не менше ніж 50% представників громадськості. 

Читайте також: При Волинській обласній лікарні запрацювала наглядова рада. ФОТО

У МОЗ нагадали, як оскаржити рішення військово-лікарської комісії

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024