При Волинській обласній лікарні запрацювала наглядова рада. ФОТО

21 Жовтня 2023, 15:00
При Волинській обласній лікарні запрацювала наглядова рада 754
При Волинській обласній лікарні запрацювала наглядова рада

У Волинській обласній лікарні відбулося перше засідання наглядової ради, яку створили при обласному медзакладі.

Колегіальний орган очолив народний депутат Вячеслав Рубльов, до складу увійшли депутати обласної ради Ігор Лех, Юрій Харченко, Анатолій Вітів, Володимир Дибель, Анатолій Никонюк, а також очільник управління охорони здоров’я ОДА Юрій Легкодух та підприємці. Перше засідання наглядової ради відвідав голова Волиньради Григорій Недопад, повідомляє Волинська обласна рада.

«Створення в комунальних закладах медичного спрямування наглядових або піклувальних рад – це хороше рішення, адже дозволить формувати стратегічний та інвестиційні плани лікувальних установ, контролювати роботу керівництва, вносити пропозиції щодо діяльності закладу. Переконаний, що кожен з членів наглядової ради буде максимально допомагати обласній лікарні та сприяти її розвитку», – зазначив Григорій Недопад. 

Директор багатопрофільної клініки Олександр Дудар ознайомив членів наглядової ради із роботою закладу, розповів про досягнення та плани. 

«Впродовж року в стаціонарі лікується більше 29 тисяч пацієнтів та виконується більше 17 тисяч оперативних втручань, в середньому 70 операцій щодень. Заклад активно розвивається – ми працюємо в області трансплантології і вже провели чотири пересадки серця, 34 пересадки нирок. Жодна з обласних лікарень не має таких результатів. В планах – створення бактеріологічної лабораторії, що дозволить розширити кількість пакетів послуг від Національної служби здоров’я, практично завершено облаштування кардіологічної реанімації. Впевнені, що усі задуми ми реалізуємо», – розповів Олександр Дудар. 

Крім того, він додав, що лікарня активно працює над залученням грантових коштів та налагоджує співпрацю із закордонними партнерами.

Під час засідання також обрали голову, заступника та секретаря наглядової ради. 

Так, за пропозицією Юрія Легкодуха, головою наглядової ради було обрано народного депутата України Вячеслава Рубльова. 

«Я вдячний за довіру та працюватиму ще активніше задля розвитку лікарні. Додам, що з обласною лікарнею уже маємо чудові результати співпраці – з бюджету на соціально-економічний розвиток медзаклад отримав лапароскопічну стійку, цистоскоп, аудіометр на загальну суму чотири мільйони гривень», – додав Вячеслав Рубльов.

Заступником голови наглядової ради обрали депутата обласної ради Анатолія Вітіва, а секретарем – Ігоря Леха.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024