Швидка має доставити людину з інсультом до найближчого закладу охорони здоров'я: у Нацслужбі здоров'я спростували поширений міф

09 Листопада 2023, 11:58
Транспортування хворих з інсультом 1736
Транспортування хворих з інсультом

У Нацслужбі здоров'я розбили один із найпоширеніших міфів про першу медичну допомогу при підозрі на інсульт.

Багато хто переконаний, що  людину з інсультом машина ЕМД має відвезти у будь-яку найближчу лікарню  Це не так. І зовсім не на користь пацієнта. Детальніше – роз'яснюють у Нацслужбі здоров'я.

Інсульт — це гостре порушення мозкового кровообігу, внаслідок якого виникає ушкодження ділянки головного мозку. Через обмеження чи припинення постачання крові, клітини мозку починають відмирати. Тому так важливо зробити діагностику та розпочати лікування якнайшвидше.

Але окрім швидкості важлива якість.

Пацієнта з підозрою на інсульт бригада екстреної медичної допомоги не повинна транспортувати до будь-якої найближчої лікарні Адже там може не бути ані МРТ, ані КТ. А без них неможливо навіть точно встановити діагноз.

Людину з підозрою на гострий мозковий інсульт бригада екстреної медичної допомоги повинна доставити безпосередньо в той медзаклад, який уклав договір із НСЗУ на надання послуг з лікування інсульту.

Читайте також: Лікування інсультів та інфарктів в Україні безоплатне, – Нацслужба здоров'я

Безоплатна медична допомога при гострому мозковому інсульті надається у 229 лікарнях по всій країні. Саме ці лікарні мають договір за пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті. І саме ці лікарні здатні забезпечити роботу в цілодобовому режимі для проведення необхідного обстеження, а також медперсонал відповідної кваліфікації.

Читайте також: У МОЗ пояснили, яку реабілітацію повинні проходити пацієнти після інсульту

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024