У Нововолинську засудили шахрая, який збирав кошти на лікування військовослужбовця та тяжко хворих дітей

08 Листопада 2023, 13:12
У Нововолинську засудили шахрая, який збирав кошти на лікування військовослужбовця та тяжко хворих дітей 361
У Нововолинську засудили шахрая, який збирав кошти на лікування військовослужбовця та тяжко хворих дітей

Зловмисника, який збирав гроші на лікування військового та важкохворих дітей, викрили працівники карного розшуку та слідства спільно із кіберполіцейськими Волинської області за процесуального керівництва Нововолинського відділу Володимирської окружної прокуратури.

Поліцейські встановили, що з 2022 року правопорушник розміщував фіктивні оголошення у соціальній мережі фейсбук, щодо збору коштів на лікування хворих дітей та проходження реабілітації поранених військовослужбовців, внаслідок чого небайдужі громадяни перерахували понад 60 тисяч гривень.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання 32-річного жителя Нововолинська, у результаті якого вилучили мобільні телефони, з яких зловмисник здійснював публікації, а також банківські картки, на які зараховувались кошти, та ноутбуки.

При огляді мобільних телефонів поліцейські встановили, що зловмисник одночасно використовував 21 обліковий запис в соціальному додатку фейсбук для збору коштів.

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні 100 злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

У вересні слідчі завершили досудове розслідування у вказаному провадженні та обвинувальний акт скерували до суду.

Нововолинський міський суд Волинської області визнав підозрюваного винним у вчиненні інкримінованих злочинів та призначив йому покарання у виді двох років позбавлення волі, приєднавши частково невідбуте покарання за попереднім вироком, остаточно присудив – п’ять років та чотири місяці позбавлення волі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024