В Україні пришвидшать процес проходження військово-лікарської комісії

28 Жовтня 2023, 10:13
В Україні пришвидшать процес проходження військово-лікарської комісії 1927
В Україні пришвидшать процес проходження військово-лікарської комісії

МОЗ продовжує працювати над виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо військово-лікарської експертизи в ЗСУ, що було введене в дію Указом Президента України.

Задля цього у рамках міжвідомчої взаємодії тривають зміни з ВЛК за різними напрямами: юридичному, організаційному, цифровому, повідомляє МОЗ. 

Наразі спільно з Нацслужбою здоров’я оновили специфікації та умови закупівель медичних послуг за пакетом «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки». Зміни передбачають встановлення граничних строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме:

  • проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби — не більше як чотири робочі дні;
  • проведення лабораторних досліджень — не більш як три робочі дні;
  • проведення інструментальних досліджень — не більш як три робочі дні.

Голови обласних військових адміністрацій, керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й працівники закладів охорони здоров’я повинні дотримуватися вказаних строків, наголошують у МОЗ. 

Також вони повинні організувати раціональні маршрути проходження ВЛК і контролювати, щоб військовозобов’язані проходили медогляди за окремою чергою.

Нагадаємо також, що Уряд ухвалив рішення про електронний документообіг під час та після проходження військовими медкомісії

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024