На Рівненщині розвиватимуть нові соціально-медичні проєкти: підсумки візиту міністерки соцполітки

06 Жовтня 2023, 12:13
Міністерка соцполітики та голова Нацсоцслужби відвідали госпіталь ветеранів на Рівненщині 661
Міністерка соцполітики та голова Нацсоцслужби відвідали госпіталь ветеранів на Рівненщині

Денний центр соціально-психологічної допомоги, Центр реінтеграції, Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни. Такі соціальні і медичні об’єкти області відвідали на Рівненщині міністерка  соціальної політики України Оксана Жолнович та голова Нацсоцслужби Василь Луцик. 

Зокрема, під час відвідин госпіталю ветеранів війни Оксана Жолнович  наголосила на важливості забезпечення людей з інвалідністю, що отримали її в результаті російської агресії, допоміжними засобами реабілітації. Такими, як крісла колісні, протези, ортези, повідомляє Рівненська ОВА.

«У Клевані ми побачили чудовий приклад реабілітації. Коли людей вчасно і якісно реабілітують, навчають,  як користуватися такими девайсами. І дуже важливо – навчають, як використовувати це в житті, в звичайних побутових умовах: у ванні, на кухні, на вулиці. Радію, що Рівненщина є однією із лідерів, де така послуга надається», – зазначила міністерка.

Оксана Жолнович додала, що разом із керівництвом області міністерство планує нові соціальні проєкти, які можна буде розвивати у громадах Рівненщини. Вона наголосила, що важливо ветеранів та їхні родини забезпечувати соціально-психологічною підтримкою. Для того, щоб вони розуміли – як спілкуватися, як відновлювати свої стосунки. 

«Плануємо на Рівненщині реалізувати пілотний проєкт для того, аби більшість людей могли отримувати соціальні послуги на належному рівні. Вчора Кабмін прийняв постанову про нову комплексну психосоціальну послугу з формування життєстійкості. Фактично вона вже надається у Денному центрі соціально-психологічної допомоги.  Рівненщина може показати належний рівень і приклад такої комунікації», – сказав Василь Луцик.

Під час робочих зустрічей також оглянули приміщення, де можуть надаватися послуги соціально-психологічної підтримки людей.

«Дуже важливо створити всеохоплюючу систему реабілітації на Рівненщині. І ми працюємо над цим у всіх сферах: від фізичної, психологічної до соціальної та репродуктивної. Всі бюрократичні питання мають бути максимально спрощені, особливо щоб ветерани та вимушено переміщені особи могли отримати послуги на будь-якій території», - сказав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024