Солодке життя – яке воно: відповіді на найпоширеніші питання про цукор

07 Вересня 2023, 15:27
Цукор 1689
Цукор

Ми живемо в часи, коли нам доступна їжа на будь-який смак. І через широкий вибір виникає багато тривожних питань. Чи корисну їжу ми їмо? Чи не забагато вуглеводів?

Цукор зараз особливо під прицілом — і це не просто так. Адже ожиріння, серцево-судинні хвороби та діабет другого типу стали чи не основними проблемами систем охорони здоров’я в Європі. І розвиток таких станів часто пов’язують саме з надмірним цукром у раціоні – йдеться на платформі «Бережи себе» в телеграмі.

Проте не варто боятись цукру й вірити приказці, що цукор — то нібито «біла смерть». Усе не так просто. Пропонуємо відповіді на найпоширеніші питання щодо солоденького.

Читайте також: Скільки цукру можна вживати дитині на день: пояснення МОЗ

 

А ось деякі лайфгаки щодо того, як споживати менше солодкого від Гарвардської медичної школи:

  • Віддавай перевагу йогурту без цукру. Для смаку можна додати до нього корицю, фрукти, яблучне пюре тощо.
  • Тамуй спрагу напоями, які не містять доданих цукрів: водою, кавою, чаєм. Для смаку можна додати лимонний сік, огірок, спеції, шматочок апельсина.
  • Якщо дуже хочеться чогось солоденького, спробуй задовольнити це бажання за допомогою сухофруктів, свіжих фруктів, квадратика темного шоколаду.
  • Якщо ти хочеш щось спекти, обмеж кількість цукру у випічці до ⅓–¼ склянки. Або зменш кількість цукру, додавши яблучне або бананове пюре тощо. Наприклад, замість 1 склянки цукру, додай пів склянки цукру й пів склянки фруктового пюре.
  • Якщо твій вкрай улюблений десерт містить багато цукру, спробуй зменшити порцію і смакувати кожен його шматочок.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024