Провідний польський лікар оперує українських воїнів, які втратили слух

04 Вересня 2023, 13:25
Разом з українськими колегами отоларинголог з Польщі повертає українським воїнам слух 518
Разом з українськими колегами отоларинголог з Польщі повертає українським воїнам слух

Провідний польський оториноларинголог Казімєж Нємчик прибув до Національного реабілітаційного центру «Незламні» UNBROKEN Ukraine, аби спільно з українськими спеціалістами прооперувати військовослужбовців з контузіями та повернути їм здатність чути.

Про це інформує Перше медичне об'єднання Львова у фейсбуці.

Казімєж Нємчик – доктор медичних наук, професор, керівник кафедри та клініки оториноларингології Варшавського медичного університету, а також президент Європейського товариства хірургів основи черепа. Напрямки його діяльності – онкоотоларингологія, а також слухопротезуючі та слуховідновлюючі втручання, включно з кохлеарною імплантацією. Крім цього, професор Нємчик займається реконструкцією лицевого нерва, тканин голови та шиї.
Професор вже не вперше приїздить з місією до Національного реабілітаційного Центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Він хоче допомогти якомога більшій кількості людей, які постраждали внаслідок мінно-вибухових травм, та підставити плече українським колегам у запровадженні нових методик ЛОР-хірургії.
 
Лише за два дні візиту Казімєж Нємчик разом з українськими спеціалістами прооперував шістьох українських захисників. Всі вони мають контузії, внаслідок яких їхня барабанна перетинка лопнула і воїни частково або повністю втратили слух. Цим пацієнтам лікарі зробили тимпанопластику - це складна операція з відновлення положення кісточок середнього вуха. До речі, в жовтні під час попереднього приїзду професора Нємчика таке втручання було виконано у Першому медоб’єднанні Львова вперше.

 

«Ми щиро дякуємо нашому доброму другові та колезі Казімєжу Нємчику за співпрацю і увагу до українців, які протистоять агресору. Уже найближчим часом польський професор обіцяє повернутися до нас для подальшої допомоги в розвитку отохірургії в Україні!» – йдеться у дописі.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024