Які тест-смужки для діабетиків можна придбати в аптеках та з якою доплатою: перелік

27 Серпня 2023, 11:26
Які тест-смужки для діабетиків можна придбати в аптеках та з якою доплатою 3593
Які тест-смужки для діабетиків можна придбати в аптеках та з якою доплатою

З 1 вересня 2023 року люди з цукровим діабетом 1 типу зможуть отримувати тест-смужки для вимірювання рівня цукру в крові.

Які смужки видаватимуться безкоштовно, а які з доплатою — читайте у матеріалі «СахарОК».

Реімбурсація лікарських засобів — це відшкодування їх вартості (медичних виробів, ліків тощо) коштом державного бюджету.

Нагадаємо, що з 2021 року за програмою реімбурсації «Доступні ліки» люди з цукровим діабетом (деякі категорії) в Україні забезпечуються препаратами інсуліну. Наразі до переліку медичних виробів, які підлягають реімбурсації додано також тест-смужки для вимірювання рівня цукру в крові. 

Більше 100 тисяч інсулінозалежних українців забезпечуватимуться тест-смужками для вимірювання рівня глюкози в крові.

Як отримати тест-смужки за програмою реїмбурсації

1. Отримати електронний або паперовий рецепт (з жовтня 2023 — лише електронний) на смужки у свого ендокринолога або сімейного лікаря. 

2. В аптеці отримати тест-смужки за рецептом з доплатою або без. 

З 2023 року всі аптеки підключені до електронної системи охорони здоровʼя та мають змогу відпускати рецептурні лікарські засоби за електронним рецептом. В тому числі — е-рецепти на інсулін та препарати за програмою «Доступні ліки». 

Ви можете отримати «Доступні ліки» в будь-якому населеному пункті в аптеці, яка бере участь у програмі реімбурсації. Такі аптеки мають на дверях наліпку «Тут є «Доступні ліки». 

Перелік тест-смужок, які підлягають реімбурсації: назви та сума доплати Перелік тест-смужок, що підлягають реімбурсації складає 23 найменування, 2 з яких — відшкодовуватимуться повністю, а саме тест-смужки GlucoDr.S™ AGM-513S №50 та Longevita Family-50 шт.



Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024