Як безоплатно пройти обстеження на рак грудей

26 Серпня 2023, 12:33
Як безоплатно пройти обстеження на рак грудей 1643
Як безоплатно пройти обстеження на рак грудей

Мамографія – це поширений, точний і найбільш ефективний спосіб обстеження здоров’я грудей на сьогодні.

Скринінгову мамографію, за наявності показань, важливо робити щорічно, вона дозволяє виявити ракові захворювання на найбільш ранніх та виліковних стадіях захворювання, нагадують у Міністерстві охорони здоров'я. 

До прикладу, саме мамографія дозволяє побачити аномальний розвиток тканини за два роки до того, як лікар або ви зможе виявити такі зміни пальпацією (руками).

Такий скринінг роблять пацієнткам з так званої групи ризику:

  •  жінки після 45 років;

  •  жінки будь-якого віку, у яких є підозра на пухлинні новоутворення, виявлені під час мануального огляду чи УЗД дослідженні;

  •  жінки будь-якого віку, у яких найближчі прямі родички мали/мають рак молочної залози.

З початку року 224 495 пацієнток безоплатно пройшли діагностику за методом мамографії за Програмою медичних гарантій – тобто повністю безоплатно для пацієнта.

Читайте також: Рак грудей: як виявити на ранній стадії

Щоби скористатися цією послугою, пацієнту потрібно звернутися до свого сімейного або лікуючого лікаря. У разі виявлення показів лікар скерує пацієнта на таке обстеження та видасть відповідне направлення.

До безоплатної послуги включена консультація лікаря, проведення дослідження, аналіз і опис результатів. Запис результатів обстеження (фото/відео фіксація) на цифровий носій пацієнтці здійснюється за бажанням.

Читайте такожПравда і міф: чи треба платити за мамографію жінкам до 40 років

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024