Підозрюваному у вбивстві лікаря на Закарпатті обрали запобіжний захід

20 Серпня 2023, 10:12
Фото: Суспільне Ужгород 635
Фото: Суспільне Ужгород

Чоловіку, якого підозрюють у причетності до смерті лікаря із Закарпаття, Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід. Чоловіка на 60 діб взяли під варту без права внесення застави.

Як повідомляють журналісти Суспільного, підозрюваний під час судового засідання свою вину не визнав. Його адвокат повідомив, що дружина затриманого зараз на четвертому тижні вагітності. За словами захисника, це могло бути обставиною, яка пом’якшує покарання.

«В обґрунтування застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою сторона обвинувачення серед іншого зазначила ризик незаконного впливу на свідків, дружину потерпілого та інших учасників. Оскільки в ході досудового розслідування встановлено намагання підозрюваного схилити іншу особу до надання завідомо неправдивих свідчень щодо обставин події, а також наявність у підозрюваного документів, що відповідно до системи «Шлях» дозволяють покинути країну», — повідомляють на Facebook-сторінці Ужгородського міськрайонного суду.

Вислухавши усі сторони, слідчий суддя обрав до підозрюваного найсуворіший запобіжний захід — тримання під вартою без можливості внесення застави.

Адвокат підозрюваного повідомив, що рішення будуть оскаржувати.

Адвокат потерпілої сторони — Владислав Мухомедьянов — повідомив Суспільному: 

«Рішенням суду ми задоволені. Справедливість є, вона настане. Вважаємо — це цілком законне рішення».

Що відомо у справі:

Інцидент трапився 10 серпня близько 12 години ночі на вулиці Баб'яка в Ужгороді. Між чоловіком, який керував автомобілем «Skoda», та водієм «Volkswagen Touareg», стався конфлікт на дорозі, внаслідок якого одного з учасників інциденту — 29-річного лікаря Мукачівської лікарні Івана Турока — госпіталізували. Тієї ж ночі його перенаправили в обласний центр нейрохірургії та прооперували.

Жодного стороннього предмету, ні біти, ні кийка, сторони конфлікту не використовували.

Вранці 17 серпня Іван Турок помер в обласному клінічному центрі нейрохірургії. Ввечері того дня підозрюваного у причетності до смерті лікаря затримали.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024