На Волині триває вакцинація дітей проти кору, паротиту та краснухи: в області працює 95 пунктів щеплень

09 Серпня 2023, 11:38
На Волині триває вакцинація дітей проти кору, паротиту та краснухи 674
На Волині триває вакцинація дітей проти кору, паротиту та краснухи

На Волині триває щеплення дітей проти кору, паротиту та краснухи (КПК) в рамках всеукраїнської кампанії з наздоганяючої вакцинації.

У Волинську область доставили 10 950 доз комбінованої вакцини, повідомляють в управлінні інформаційної та внутрішньої політики

Волинської облдержадміністрації.

Напередодні навчального року стартувала національна кампанія щеплення від кору діток, які через війну або інші обставини пропустили вакцинацію.

Кір передається повітряно-крапельним шляхом і є надзвичайно заразним. З 10 нещеплених людей, які контактували з хворим, дев'ятеро захворіють.

Специфічних ліків проти кору не існує. Єдиним захистом від хвороби є вчасна вакцинація. Для колективного імунітету необхідно, щоб 95% населення мало імунітет від цієї хвороби. І цього можна досягти через вакцинацію.

Згідно з Календарем профілактичних щеплень, у 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років — планову ревакцинацію. Ці дві дози вакцини забезпечують захист дитини від кору, паротиту та краснухи.

У 2022 році обовʼязкове щеплення проти кору в Україні отримали лише 69% дітей у віці 6 років. Щоб не допустити спалах кору, зараз ці щеплення мають бути надолужені, а діти — довакциновані.

Закликаємо якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію та звернутися в один з 95 пунктів щеплення Волині – перелік та адреси пунктів можна подивитися за посиланням.

Там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим працюють мобільні бригади. Вони також вакцинують дітей, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися та організовані колективи (освітні заклади, дитячі оздоровчі табори тощо).

Для виклику мобільної вакцинальної бригади необхідно залишити заявку за телефоном регіонального координатора - (050) 199 15 47. Заявку зареєструють, складуть графік виїздів мобільних бригад і повідомлять дату та час її приїзду. Або подзвоніть на гарячу лінію МОЗ за номером 0 800 60 20 19 і вас зорієнтують, до кого можна звернутися у вашому регіоні.

Нагадаємо, 657 тисяч доз комбінованої вакцини на підтримку Національної програми імунізації в Україну надав дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Читайте також: В Україну доставили 240 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024