Медичні огляди до школи й садочка: як уникнути черг та хвилювань

09 Серпня 2023, 10:05
Медогляд дітей 1479
Медогляд дітей

До початку нового навчального року або ж у дитсадок батькам варто подбати про медогляди дітей. 

Профілактичний огляд може здатися формальністю, але насправді це — набагато більше, ніж просто папірець, розповідають фахівці проєкту «Твій сімейний лікар».

Медогляди дають можливість вчасно виявити приховані проблеми зі здоров'ям або розвитком дитини та допомагають уникнути ускладнень. Важливо, щоб лікар або лікарка дійсно оглядали дитину, а не просто розпитували вас про її самопочуття.

Щоб уникнути зайвих черг й хвилювань, батькам радять заздалегідь записатися до лікаря або лікарки на прийом. В такому разі огляд не займе багато часу. Хоча формально довідка № 086-1/о не потрібна для малят до 6 років, все ж не варто нехтувати профілактичними оглядами. Важливо вчасно виявити можливі проблеми та, за потреби, забезпечити дитину правильним доглядом (харчування, фізичне навантаження тощо).

Читайте також: Реформа харчування в дитсадках: для формування оновленого меню запропонували понад 400 страв

Також батькам радять бути пильними й не забувати вчасно вакцинувати малюків відповідно до календаря. Щеплення — надійний шлях захистити дитину від серйозних захворювань.

В ілюстраціях – приклади оглядів, які варто пройти дитині перед садочком або школою. Зберігайте собі та діліться з іншими батьками.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024