На Волині до національної кампанії з вакцинації проти кору залучають освітян і медиків

22 Липня 2023, 12:47
На Волині до національної кампанії з вакцинації проти кору залучають освітян і медиків 636
На Волині до національної кампанії з вакцинації проти кору залучають освітян і медиків

На Волині до національної кампанії з вакцинації проти кору залучають освітян і медиків.

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, його відділів і відділень продовжують організаційні та комунікаційні заходи, щоб охопити вакцинацією проти кору якнайбільше дітей. Йдеться, зокрема, про зустрічі, семінари та наради з працівниками закладів освіти та охорони здоров’я, повідомляють в установі

Основна мета цих заходів – виконання плану проведення кампанії, мінімізація кількості невакцинованих дітей перед початком навчального року і, відповідно, зменшення ризиків поширення кору.

Фахівці Любешівського відділення провели нараду з медичними працівниками місцевого центру первинної медично-санітарної допомоги, Нововолинського відділення – з колективом дошкільного закладу №3 міста, медиками пункту щеплення ФОП О.Войтович.

У Торчинській громаді побували фахівці Луцького відділу. Вони спілкувалися з керівництвом гуманітарного відділу селищної ради, працівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти громади. Окрім того, відбулися зустрічі з керівниками і медиками Луцької міської дитячої поліклініки, Ківерцівського районного центру первинної медичної допомоги, з сімейними лікарями товариства з обмеженою відповідальністю «Медична Зірка Волинська».

Фахівці Любомльського відділення комунікували з сімейними лікарями та середнім медперсоналом місцевого центру первинної медичної допомоги.

Довідково: Головна причина спалахів кору — низьке охоплення профілактичними щепленнями проти кору дітей у попередні роки. Для колективного імунітету необхідно, щоб 95% населення мали імунітет від цієї хвороби. І цього краще досягти через вакцинацію. Адже хвороба часто має тяжкий перебіг, з розвитком ускладнень. Високого рівня охоплення вакцинацією першочергово необхідно досягти серед дітей.

Вакцинація дітей від кору гарантується державою, діти можуть щепитися від нього безоплатно до 18 років. Дорослі можуть отримати щеплення КПК за власний кошт або ж в окремих випадках за рахунок держави.

Щоб не допустити спалахів хвороби, Міністерство охорони здоров'я розгорнуло національну «наздоганяючу» (catch-up) кампанію з вакцинації проти кору. Вона розпочалася 17 липня. Під час кампанії щеплюють дітей 2-17 років, які з різних причин пропустили щеплення КПК. Окрім того, її ціль – забезпечити, щоб усі діти вчасно отримали щеплення КПК.

Читайте також: У МОЗ розповіли про небезпеку кору

Існує ризик спалаху кору: на Закарпатті майже 8,5 тисяч дітей не мають жодного щеплення КПК

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024