Чи має жінка платити за аналізи на інфекції та віруси

20 Липня 2023, 11:47
Чи має жінка платити за аналізи на інфекції та віруси 929
Чи має жінка платити за аналізи на інфекції та віруси

Під час вагітності жінці доводиться пройти чимало обстежень.

Тож нерідко постає питання – які з них можна пройти безоплатно. У Нацслужбі здоров'я відповідають на питання щодо аналізів на інфекції та віруси. 

Аналізи на такі інфекції та віруси, як гепатит, ВІЛ, сифіліс, цитомегаловірус, хламідіоз, гонорея, трихомоніаз, стрептокок групи В тощо – є безоплатними та передбачені пакетом «Ведення вагітності в амбулаторних умовах».

Це означає, що за направленням гінеколога пацієнтка може пройти ці та інші обстеження безоплатно. Але саме в тому медичному закладі, де жінка власне й спостерігає вагітність.

Проведення необхідних лабораторних досліджень у тому ж медичному закладі, де пацієнтка спостерігає вагітність, покривається Програмою медичних гарантій. Повний перелік послуг опублікований на сайті НСЗУ https://bit.ly/40rJvix п.3.

Якщо в жіночій консультації чи іншому медичному закладі, який має договір з НСЗУ за пакетом «Ведення вагітності в амбулаторних умовах», відмовляють у безоплатних обстеженнях чи направляють до приватної лабораторії за кошти пацієнтки - це причина залишити скаргу НСЗУ. 

Як це зробити – розповідали тут http://surl.li/jflxx.

Читайте також: Кому гарантується неонатальний скринінг в рамках Програми медгарантій

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024