Що не варто їсти у спеку, аби уникнути проблем зі здоров'ям

19 Липня 2023, 13:15
Що не варто їсти у спеку, аби уникнути проблем зі здоров'ям 1234
Що не варто їсти у спеку, аби уникнути проблем зі здоров'ям
З настанням спеки потрібно дотримуватись водного балансу та правильного і раціонального харчування.
 
 
В спекотну погоду слід уникати вживання алкоголю. Він має сильну сечогінну дію, що призводить до зневоднення організму, а також посилюється його токсична дія.
 
Холодні напої та морозиво дають відчуття прохолоди, але це короткочасно, потім відчуття спеки посилюється. Рекомендовано ненадовго залишити напій або морозиво при кімнатній температурі перед вживанням.
 
Варто утриматись від вживання гострої їжі, м`ясних продуктів, які стимулюють виділення тепла, через що підвищується температура тіла.
 
Необхідно обмежити вживання кави, напоїв з кофеїном, газованих напоїв, пива, спаржі та бананів, манго і багато інших, які підвищують виведення рідини з організму.
 
Слід відмовитись від засолених та маринованих овочів та різних інших солінь, що містять багато натрію, який призводить до затримки води, набряку та здуття живота.
 
Солодощі, борошняні вироби, смажені страви у спекотні літні дні краще не вживати тому, що ця група продуктів також дуже швидко зневоднює організм. До того ж вони важко перетравлюються.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024