Хірурги Волинської обласної клінічної лікарні стажувалися у Варшаві

18 Липня 2023, 16:47
Хірурги Волинської обласної клінічної лікарні стажувалися у Варшаві 639
Хірурги Волинської обласної клінічної лікарні стажувалися у Варшаві

Хірурги Волинської обласної клінічної лікарні Микола Галей і Олег Смарж пройшли навчання на кафедрі хірургії й трансплантації печінки Варшавського медичного університету.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише журналіст Андрій Гнатюк.

Волинські лікарі асистували під час різного виду резекцій печінки, ураженої злоякісними пухлинами або доброякісними новоутвореннями, застосовуючи традиційний і лапароскопічний методи, а також взяли участь у трансплантаціях печінки.

Операції на печінці – один із найскладніших напрямків хірургії, тому залишається особливо актуальним для впровадження у Волинській обласній лікарні. І здобутий досвід уже застосували вдома, провівши малоінвазивним (лапароскопічним) методом кілька втручань щодо резекцій сегментів печінки. Досі таких операцій у нашій області не робили.

Ознаками захворювання печінки є пожовтіння шкіри й склер (білкової оболонки очей), важкість і болі в правому підребер’ї, загальна слабкість, схуднення. Тому лікарі наголошують не нехтувати профоглядами і зі з’явою таких ознак звертатися по консультацію до фахівців Волинської обласної лікарні.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024