Волиняни стали більше хворіти на туберкульоз, особливо – діти

14 Липня 2023, 14:14
Волиняни стали більше хворіти на туберкульоз, особливо – діти 763
Волиняни стали більше хворіти на туберкульоз, особливо – діти

Волині потрібен невідкладний план протидії поширеності туберкульозу в області.

З таким запитом до Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ звернувся з запитом на останній сесії Волинської обласної ради депутат Юрій Валецький.

Він, зокрема, констатував, що за чотири місяці цього року на Волині вперше на сухоти занедужало 239 осіб, з яких – 49 дітей, тоді як за увесь минулий рік було зареєстровано 19 дітей, хворих на туберкульоз. 

«Ця статистика вказує на тривожну ситуацію з поширенням захворювання в області, а також на те, що має місце значна інфікованість населення збудником туберкульозу через відсутність в останні роки ізоляції хворих з відкритою формою сухот. На тлі воєнного сьогодення та негативних соціальних факторів ситуація з поширенням цієї недуги може стати неконтрольованою», – застерігає депутат-медик.

Відтак, він звертається до керівництва обласного центру контролю та профілактики хвороб з проханням розробити план невідкладних дій та довготермінових заходів із запобігання погіршенню в області епідситуації з туберкульозом. Враховуючи, що своєчасна діагностика та ізоляція осіб з відкритою формою сухот є профілактикою поширення недуги, Юрій Валецький також ініціює запропонувати зміни до законодавства у цій частині.

Депутат очікує, що пропозиції буде надіслано на розгляд профільної депутатської комісії, а доповідь про епідситуацію з туберкульозом буде внесена до порядку денного наступного пленарного засідання Волиньради. Депутати запит підтримали.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024