Як батькам не втратити інформацію про щеплення дитини

14 Липня 2023, 11:58
Як батькам не втратити інформацію про щеплення дитини 719
Як батькам не втратити інформацію про щеплення дитини

Інформація про щеплення, зроблені дитині, є дуже важливою.

По-перше, на основі цього лікар складає подальший план вакцинації, щоб захистити дитину від інфекційних захворювань. По-друге, інформація щодо зроблених щеплень у вигляді довідки за формою 063/о (це власне карта профілактичних щеплень) знадобиться при вступі чи зміни освітнього закладу, пояснюють у Нацслужбі здоров'я.

Карту профілактичних щеплень важливо зберігати, щоб у дорослому віці людина знала, від чого її вакцинували або не вакцинували в дитинстві.

Зверніть увагу: якщо інформація про проведені щеплення конкретної дитини недоступна і немає можливості її отримати або ж відновити, лікар порадить зробити повторний курс щеплень.

У Нацслужбі здоров'я радять батькам дбати про те, аби не втратити інформацію про зроблені щеплення своїм дітям. Для цього потрібно запитати свого педіатра чи сімейного лікаря – чи внесено записи про вакцинацію в електронну систему.

На відміну від паперових даних, дані, які зберігаються в електронній системі охороні здоров’я надійно захищені. Раптовий чи вимушений переїзд та інші непередбачувані обставини не вплинуть на інформацію, яка є електронних медзаписах пацієнта. Інший сімейний лікар з дозволу пацієнта зможе отримати доступ до такої інформації, тож довідка про щеплення в новому місті не буде проблемою.

Тож після кожної вакцинації обов’язково цікавтесь, чи внесено інформацію про проведене щеплення до електронної системи охорони здоров’я.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024