В Україні бракує фахівців у медичній та соціальній сферах

11 Липня 2023, 10:36
В Україні бракує фахівців у медичній та соціальній сферах 1054
В Україні бракує фахівців у медичній та соціальній сферах

Повномасштабна війна спричинила значний попит на спеціальності у медичній та соціальній сферах нашої країни, зокрема на медиків, реабілітологів і соцпрацівників.

 І їх підготовка має розпочатися вже зараз, зазначає МОЗ.

Про це йшлося на урядовій нараді з очільниками МОЗ, МОН, Мінцифри, Мінекономіки, Мінсоцполітики та Мінфіном.

Зокрема, учасники обговорили зміни до державного замовлення у закладах освіти. Премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив усім відповідальним міністерствам опрацювати можливість збільшення держзамовлення, зокрема на медиків та реабілітологів, починаючи вже з цього навчального року. 

«Відновлення України стане наймасштабнішим проєктом з часів Другої світової, тож на саперів, будівельників та інші дотичні професії буде найвищий запит на ринку праці», – зазначив Денис Шмигаль.

Своєю чергою, Віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров нагадав про підготовку реформи освіти, яка ґрунтуватиметься на впровадженні інновацій.

Також за результатами роботи у вересні має бути подане державне замовлення на наступний навчальний рік – щоб батьки та абітурієнти завчасно змогли ознайомитися із затребуваними спеціальностями.

Нагадаємо, клінічні психологи, психотерапевти та капелани – тепер серед спеціальностей професіоналів у системі охорони здоров’я.

Читайте також: Першому добровольчому шпиталю на серпневу ротацію на фронт потрібні лікарі

Понад три тисячі студентів склали іспит КРОК 2 за кордоном

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024