Уряд дозволив реімбурсацію тест-смужок для людей з інсулінозалежним діабетом

05 Липня 2023, 13:19
Уряд дозволив реімбурсацію тест-смужок для людей з інсулінозалежним діабетом 1391
Уряд дозволив реімбурсацію тест-смужок для людей з інсулінозалежним діабетом

Люди з інсулінозалежним діабетом зможуть отримувати тест-смужки за програмою «Доступні ліки» після оновлення Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. Їх вартість відшкодовуватиме Національна служба здоров’я України.

Відповідні зміни прийняв Уряд постановою «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо реімбурсації медичних виробів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення від 30 червня 2023 р. № 653», повідомляють на сайті НСЗУ.

«Програма реімбурсації «Доступні ліки»  продовжує розширюватися. Урядом  внесено зміни, завдяки яким, окрім ліків, українці зможуть отримувати медичні вироби. Зокрема люди з діабетом зможуть отримувати тест-смужки для вимірювання цукру в крові, що важливо для своєчасного прийому препаратів та корегування доз», – зазначила голова НСЗУ, Наталія Гусак.

Отримати тест-смужки за програмою реімбурсації пацієнти зможуть після оновлення Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення (після його публікації на офіційному сайті МОЗ).

Нагадуємо, нині в програму реімбурсації «Доступні ліки» входять лікарські засоби для лікування   серцево-судинних хвороб, профілактики інфаркту та інсульту, цукрового діабету (включно з препаратами інсуліну);  розладів психіки та поведінки й епілепсії; бронхіальної астми та нецукрового  діабету, а також імуносупресивні препарати для людей в посттрансплантаційному періоді.

Як знайти аптеку, яка відпускає інсуліни та інші ліки за програмою «Доступні ліки», читайте за посиланням.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024