У Центрі громадського здоров'я закликають відмовитися від алкоголю у спеку

03 Липня 2023, 15:29
У Центрі громадського здоров'я закликають відмовитися від алкоголю у спеку 714
У Центрі громадського здоров'я закликають відмовитися від алкоголю у спеку

Серцево-судинна система є особливо вразливою до дії алкоголю.

Його вживання підвищує ризик захворюваності на ішемічну хворобу серця, артеріальну гіпертензію, аритмію, а також спричиняє інсульт, ураження артерій та кардіоміопатію, пояснюють у Центрі громадського здоров'я. 

«Хочете підтримати своє серце — відмовтеся від алкоголю! Особливо у теплу погоду, коли серце й так має додаткове навантаження», – кажуть фахівці та наводять факти:

  • влітку організм втрачає багато води, і алкоголь лиш посилює зневоднення, змушуючи нирки виводити рідину, а не утримувати її

  •  після вживання спиртного у спеку тимчасово зростає ризик серцевого нападу: разом із потом виводяться цінні для роботи серця речовини, і йому стає важко працювати за таких умов

Як попрощатися з алкоголем?

  •  Зробіть кількатижневу перерву від вживання та прослідкуйте, як почуваєтесь фізично й емоційно.

  •  Уникайте «тригерів» — місць та людей, які спонукають випити.

  •  Звільніть житло від алкоголю. Тримайте вдома менше спиртних напоїв або взагалі їх не купуйте.

  •  Боріться зі стресом здорово. Замість алкоголю обирайте прогулянки на свіжому повітрі, спорт, медитації, проводьте час з близькими.

  •  Вживайте освіжні напої без вмісту алкоголю — влітку, коли є купа свіжих фруктів та ягід, їхнє різноманіття особливо зростає. А ще в спекотну погоду найкраще пити звичайну чисту воду.

«І пам’ятайте: не існує безпечної дози алкоголю. Ні одного келиха, ні половини склянки!  Стань на варті свого серця — відмовся від алкоголю»,  – закликають у Центрі громадського здоров'я. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024