В Україні спростили отримання відпусток військовим за станом здоров'я

02 Липня 2023, 13:46
В Україні спростили отримання відпусток військовим за станом здоров'я 847
В Україні спростили отримання відпусток військовим за станом здоров'я

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який спрощує отримання відпустки для військовослужбовців чи їхнє звільнення зі служби за станом здоров’я.

Про це 1 липня повідомляє пресслужба Міноборони України.

«Пораненим військовослужбовцям суттєво спрощено порядок реалізації постанов військово-лікарняних комісій. Відтепер для оформлення відпустки за станом здоров'я чи звільнення з лав ЗСУ військовослужбовцям не потрібно повертатися до військової частини», — йдеться у повідомленні.

У міністерстві пояснили, що закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, пов'язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану» спрощую відповідні процедури завдяки впровадженню електронного документообігу.

Читайте також: З якими хворобами не беруть до армії та не мобілізовують: перелік

«У період дії воєнного стану воїни, які були визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби, або яким була призначена відпустка для лікування після хвороби чи поранення, направляються до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, де з військової частини, за допомогою електронного документообігу, можна буде отримати необхідні документи щодо відпустки або звільнення з військової служби», — зазначається в дописі.

Читайте також: На Рівненщині планують створити всеукраїнський реабілітаційний хаб

В Україні для військовослужбовців з травмами та пораненнями удосконалять оформлення документів

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024