На Волині людей з груп ризику закликають щепитися від COVID-19

24 Червня 2023, 17:14
На Волині людей з груп ризику закликають щепитися від COVID-19 766
На Волині людей з груп ризику закликають щепитися від COVID-19

Випадки захворювання на коронавірус продовжують реєструватися в Україні, зокрема і на Волині .

Зокрема, у червні щотижнево реєструється до 40 випадків, повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики  хвороб. 

Як зазначила під час брифінгу головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко, на сьогодні жодних підстав для припинення вакцинації проти COVID-19 у відносно безпечних регіонах, до якої відноситься наша область, немає.

Варто найперше щепитися людям з груп ризику, до яких належать особи 65+, а також людям, котрі мають супутні хронічні соматичні захворювання (серцево-судинної системи, цукровий діабет, ураження легенів, нирок, онкозахворювання, тощо), медичні працівники, освітяни, всі працівники сфери обслуговування (торгівля, транспортники, побутового обслуговування).

Якщо ви вже маєте дві дози, то попіклуйтесь про бустерну (1 чи 2 бустерну дозу). Щоб зробити щеплення, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або в найближчий центр масової вакцинації та пункт щеплення в закладі охорони здоров’я. 

В Україні також роблять вакцинацію діткам: від 5 до повних 11 років (педіатрична форма вакцини від Comirnaty від Pfizer-BioNTech), від 12 років до 17 років (Comirnaty).

Завдяки міжнародним партнерам, котрі надали автобуси для виїзних сесій з вакцинації, у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб організували та провели заходи «Територія здоров’я» в м. Луцьку, Камінь-Каширській, Шацькій, Горохівській, Іваничівській, Рожищенській громадах.

Читайте такожВ кожному районі Волині планують акарицидну обробку парків та пляжів від бореліозних кліщів

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024